Produkter för rizinusöl arrkulin (2)

Sur Kasein

Sur Kasein

Kasein är tillverkat av pastöriserad och avfettad mjölk som koagulerats med hjälp av saltsyra. Efter koaguleringen och bildandet av ostmassan separeras den och sköljs från vassleproteiner för att rena slutprodukten. Därefter koncentreras, mals och torkas den. Slutprodukten har formen av ett fint, löst pulver med en ljus färg, en neutral doft och smak. Foodcom SA levererar naturlig och färsk surkasein med kornstorlek från 30 till 90.
Inulin från Cikoria 500G

Inulin från Cikoria 500G

Inulin är en naturligt förekommande multi-korn som inte kan brytas ner av människan, vilket gör att den fungerar som kostfiber. Det förekommer i rötterna och knölarna av vissa växter (cikoria, jerusalemskocka, kronärtskocka, maskros, lök, vitlök, bananer). Oftast utvinns det från cikoria. Inulin kännetecknas av låg kaloriinnehåll och mild sötma. Eftersom det är 10 gånger mindre sött än socker används det vanligtvis inte som ersättning. Inulin används som gel, förtjockar och stabiliserar ämnen. Inulin som tillsätts till livsmedel minskar kaloriinnehållet, dämpar aptiten och ökar känslan av mättnad. Tack vare detta förbättrar det kontrollen över mängden konsumterad mat. Det fungerar hos personer med bantningsdieter. Inulin fungerar som ett prebiotikum, stimulerar utvecklingen av en normal tarmbakterieflora och påverkar därmed hälsan positivt.